Baphomet Antiquity.

Baphomet was een god, die door de Tempeliers zou worden aanbeden. Tijdens het proces tegen de Tempeliers werd er meerdere keren over deze zogenaamde afgod gesproken. De Tempeliers zijn onder meer veroordeeld voor het vereren van afgoden. Baphomet zou een bokkenhoofd, een vrouwenlichaam en gespleten hoeven hebben.

Baphomet is waarschijnlijk een verbastering van het Arabische woord abufihamet, dat in het Noord-Spaans werd uitgesproken als bufihamat. Abufihamet betekent “Vader van het Begrip” of “Vader van de Wijsheid”. Het woord voor "vader" betekent in het Arabisch tevens “bron”. Een andere theorie is dat het Baphomet is samengesteld uit twee Griekse woorden. Het zou dan iets van “Onderdompeling is Wijsheid” betekenen.

Hoogte 25 cm

€ 29,50

 • 0,9 kg
 • Sorry, dit product is tijdelijk uitverkocht.

Triple Goddess.

De Grote Moedergodin of Drievoudige Godin is een moedergodin die vereerd wordt door onder andere wicca en andere neoheidense groepen.

Men beeldt haar af in drie fasen: de Jonge Maagd, de Moeder en de Oude Vrouw, die ieder zowel een fase in het leven van een vrouw als een fase van de maan symboliseren. Zij representeert het vrouwelijk deel van een duotheïstisch systeem met de mannelijke Gehoornde God als tegenhanger. Volgens de historicus Ronald Hutton zou het concept van de Drievoudige Godin door de dichter Robert Graves bedacht zijn.

Hoogte 20 cm

€ 37,50

 • 0,38 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Dryade (bosnimf)

Dryaden zijn figuren uit de Griekse mythologie. Het waren boomnimfen die eruitzagen als mooie vrouwen. Dryaden (of hamadryaden) waren elementaire krachten maar niet onsterfelijk. Zodra de boom doodging waarmee ze in verbinding stonden, stierven zij ook. Dryaden straften sterflijke wanneer ze takken braken, of als ze schade aan haar boom aanrichtten. Een van de bekendste verhalen is die van de dryade Driope. Er zijn een aantal legenden over haar geschreven. Een daarvan is dat ze bedrogen werd door Apollo. Ze kreeg een zoon van hem genaamd Amphissus. Vervolgens werd ze veranderd in een boom.

Een andere legende: Ze was op een dag met haar jonge zoon en haar zuster Iole mooie bloesems aan het plukken van een Lotus om daarvan een slingerkrans te maken. De boom was echter geen Lotus, maar Lotis, een dryade die verstopt was omdat iemand haar achtervolgde. En waar Driope de bloesems had geplukt stroomde nu bloed uit haar takken. Lotis was kwaad, schreeuwde van pijn en woede en veranderde Driope in een boom.

Hoogte 27,5 cm

€ 65,00

 • 1,9 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Lady of the lake heerser van Avalon

De Vrouwe van het Meer komt als personage voor in diverse verhalen over de legende van Koning Arthur. De vrouwe in kwestie komt voorbij wanneer het zwaard Excalibur aan Koning Arthur wordt gegeven en wanneer de stervende koning naar Avalon wordt gebracht na de Slag bij Camlann.

Verder zou ze de magiër/druïde Merlijn hebben verleid en zijn geliefde zijn geweest en Lancelot hebben opgevoed na het overlijden van zijn vader, Ban. Sommige schrijvers en kopiisten hebben haar andere diverse namen gegeven als Nimue, Viviane, Elaine, Niniane, Nyneve en andere.

Achtergrond en afkomst van de Vrouwe van het Meer stammen vermoedelijk uit de oudheid; net als Morgana is ze voortgekomen uit diverse folkloristische vertellingen. De eerste melding van het mythische eiland Avalon wordt gedaan in Geoffrey van Monmouths Historia Regum Britanniae, waarin zowel de Vrouwe, als Morgan(a) le Fay regelmatig opduiken. Arthur werd daar gebracht om zijn wonden te laten verzorgen na het gevecht met Mordred.

Hoogte 24 cm

€ 65,00

 • 1,45 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Aegir

Aegir is een zeereus in de Noordse mythologie. Hij is ook de god van zeevaart en bier en lijkt de verpersoonlijking van de macht van de oceaan.  Aegir is volgens Hymiskviða de zoon van Miskorblindi. Jongere teksten noemen Fornjótr als zijn vader. Zijn eega is de zeegodin Rán. Hij is een broer van Logi (vuur, vlam) en Kari (wind). Zijn twee dienaren heten Fimafengr en Eldir.

Hoogte 26 cm

€ 65,00

 • 2,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Morrigan

Morrigan (ook wel Mórrígan) is een Ierse godin van de oorlog. Ze is een drievoudige godin die bestaat uit de Badb, Macha en Nemain of een onderdeel van een triade samen met Macha en Nemain. Omdat Morrigan de godin van de oorlog is en vaak in de gedaante van een raaf wordt beschreven wordt ze ook wel Badb Catha genoemd; dat oorlogskraai betekent. Volgens Lebor Gabála Érenn is ze een dochter van Ernmas en wordt ze Anann genoemd. In de Ulstercyclus is ze een vijand van Cú Chulainn en ze neemt tijdens de Runderroof van Cooley de gedaantes van een jonge vrouw, een aal, een pink en een wolf aan om hem te hinderen bij diens gevechten tegen de legers van Medb en Aillil. Cú Chulainn verwondt haar tot drie keer toe, maar in de gedaante van een oude vrouw misleidt ze hem tot drie zegeningen die de wonden genezen. Tijdens zijn laatste veldslag kondigt ze in de vorm van een raaf Cú Chulainns dood aan.

Hoogte 27 cm

€ 65,00

 • 1,3 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Walküre

Walkuren (Oudnoords valkyrjar) zijn strijdgodinnen uit de Noordse mythologie. Oorspronkelijk waren het grimmige doods- en oorlogsgodinnen, die op de rug van hellehonden de slagvelden afstroopten op zoek naar gevelde (gevallen) helden die als boodschapsters voor Odin dienst konden doen voor de eindstrijd tijdens ragnarok. Uiteindelijk evolueerden zij in de populaire cultuur van lelijke heksen vooral tot schone maagden. Ze waren de diensters of dochters van Odin en droegen mooie harnassen met helmen en speren en zaten op paarden met vleugels. Hoewel de Walkuren regelmatig gezien worden als godinnen die zelf de wapens opnamen, streden ze zelf niet. Er zijn althans geen geschriften bekend waarin beschreven wordt dat Walkuren zelf deelnamen aan de strijd. Hun doel was om de slagvelden te bezoeken en de heldhaftigste (gedode) strijder te kiezen om hem mee te nemen naar het Walhalla. Alleen de dapperste krijgers werden uitgekozen, en zij genoten een goed leven in het Walhalla tot de eindstrijd, de ragnarokHet uitzoeken van de dappersten onder de krijgers was een vergeefse poging van Odin om de eindstrijd te winnen. Wanneer de Walkuren niet op zoek waren naar helden op het slagveld, hadden ze ook nog een andere taak. Zo bedienden zij de helden in het Walhalla. Zolang de Walkuren maagd bleven, zouden ze onsterfelijk en onkwetsbaar blijven. De weerkaatsing van hun harnassen veroorzaakte het poollicht.

Hoogte 26,5 cm

€ 40,00

 • 0,58 kg
 • Sorry, dit product is tijdelijk uitverkocht.